• un bărbat care a comis un prejudiciu de patru milioane de euro a fost trimis după gratii
Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, sprijiniți de luptători ai Serviciului Acțiuni Speciale, polițiștii ai municipiului Râmnicu Vâlcea și Secției 4 Rurală Prundeni au pus în aplicare două mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, în primele zile ale acestei luni.
Astfel, polițiștii au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Tribunalul Olt, față de un bărbat de 59 de ani, domiciliat în Prundeni, care era condamnat la 6 ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat și evaziune fiscală. „În fapt, acesta împreună cu mai multe persoane, ar fi constituit, în perioada 2009-2013, un grup de criminalitate economică-financiară, având ca scop eludarea taxelor și impozitelor datorate statului, prin intermediul unor societăți comerciale. Prejudiciul creat statului se ridică la peste 16.000.000 de lei. Bărbatul a fost condamnat la 6 ani de închisoarea cu executare”, se arată într-un comunicat de presă dat publicității de către reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea.

Și un râmnicean de 27 de ani a ajuns după gratii

De asemenea, polițiștii au pus în aplicare și un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Râmnicu Vâlcea, față de un bărbat de 27 de ani, domiciliat în municipiu. Acesta a fost condamnat la 3 ani și 5 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, faptă comisă la data de 14 iulie 2014.

 

Tâlhar din Câineni, băgat la «zdup» pentru 30 de zile
• acesta se face vinovat de comiterea unui furt
Recent, polițiștii municipiului Râmnicu Vâlcea, sprijiniți de cei ai comunei Câineni, au reușit depistarea și reținerea unui bărbat bănuit de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie, faptă produsă pe raza municipiului. „Polițiștii au reținut, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, un bărbat de 36 de ani din comuna Câineni, bănuit de comiterea unei tâlhării. În fapt, polițiștii au fost sesizați de un bărbat din Râmnicu Vâlcea cu privire la faptul că, un prieten de-al său, în timp ce se deplasa pe stradă, în municipiu, a fost agresat fizic de o altă persoană, care i-a sustras 200 de lei, telefonul mobil și haina pe care o purta”, se arată într-un comunicat de presă transmis de IPJ Vâlcea pe marginea acestui subiect.

Cum s-a terminat povestea?
De urgență, oamenii legii s-au deplasat la fața locului si au demarat verificările, fiind identificat bărbatul bănuit de comiterea tâlhăriei. Pe parcursul cercetărilor, persoana bănuită a fost depistată de polițiștii din Câineni pe raza comunei, bărbatul fiind preluat de polițiștii municipiului Râmnicu Vâlcea și, ulterior, reținut pentru 24 de ore. În plus, la data de 3 februarie, a fost aprobată și propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Oamenii legii anunță continuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie.

 

La numai 18 ani, doi tineri au dat de belea
Pe 4 februarie, polițiștii Secției 3 Rurală Sutești au depistat și reținut doi tineri, bănuiți de comiterea unei tâlhării, la Amărăști. Astfel, oamenii legii au reușit, în colaborare cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Drăgășani, reținerea celor doi bănuiți. „În fapt, în seara zilei de 1 februarie, cei doi tineri de 18 ani, ar fi așteptat persoana vătămată într-un loc întunecos, iar în momentul în care bărbatul a trecut prin fața lor, cei doi l-ar fi agresat fizic, trântindu-l la pământ şi sustrăgându-i cei 3.500 de lei pe care acesta îi avea asupra sa”, transmit polițiștii vâlceni prin intermediul unui comunicat de presă.
În urma administrării probatoriului, polițiștii i-au identificat și depistat pe cei doi, fiind dispusă reținerea pentru 24 de ore în cadrul Centrului de Reținere și Arestare preventivă Vâlcea. Persoanele bănuite urmează să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgășani, cu propunerea de arestare preventivă.