Vâlcea vrea toate punctele la Cisnădie


• cu o victorie, echipa sprijinită de Primăria Râmnicului poate avansa două poziții în clasament
În această după-amiază, jucătoarele de la HC Municipal Râmnicu Vâlcea vor susține un meci foarte important. În cadrul rundei a XVII-a din Liga Națională de handbal feminin, elevele antrenorilor Gheorghe Sbora și Luminița Huțupan Dinu vor evolua pe terenul sibiencelor de la Măgura Cisnădie. Meciul este unul cu importanță pentru ambele echipe, fiecare având posibilitatea de a-și consolida poziția în clasament în eventualitatea unei victorii. Pentru fetele noastre, un succes pe terenul Măgurei ar mai îndulci amarul cauzat de înfrângerea din runda trecută suferită pe terenul Coronei Brașov și ar demonstra că începutul în forță al anului, cu trei victorii consecutive, nu a fost o întâmplare. Dacă vor reuși să își adjudece toate cele trei puncte puse în joc, handbalistele municipale au posibilitatea de a avansa două poziții în ierarhia Ligii Naționale. Înaintea meciului de la Cisnădie, echipa noastră ocupă poziția a șaptea cu 19 puncte acumulate.
De partea cealaltă, așa cum spuneam, întâlnirea prezintă un interes sporit și pentru gazdele din județul Sibiu. În cazul unei victorii, gruparea din Cisnădie s-ar apropia de zona mediană a clasamentului și s-a îndepărta de ocupantele ultimelor două locuri, cele care trimit la barajul pentru evitarea retrogradării. Înaintea partidei de astăzi, echipa sibiană ocupă poziția a zecea în clasament, cu o „zestre” de 11 puncte.
După meciul de la Cisnădie, pentru HC Municipal Râmnicu Vâlcea urmează o nouă partidă la capătul căreia jucătoarele au șanse importante pentru a-și trece în cont toate cele trei puncte puse în joc. Week-end-ul viitor, gruparea noastră va primi vizita formației ardelene CSM Bistrița.

CSM București s-a desprins spre titlul de campioană

Primul meci din cadrul etapei a XVII-a a Ligii Naționale de handbal feminin s-a disputat deja. Săptămâna trecută, pe propriul teren, campioana en-titre și liderul la zi al întrecerii, CSM București, a dispus de ocupanta poziției secunde, HC Dunărea Brăila. Deși trupa din Capitală pornea din postura de mare favorită înaintea acestei partide, meciul a atras atenția iubitorilor și specialiștilor din sportul cu „mingea mica”. Asta pentru că, pe lângă titlul de derby al campionatului (pe teren se întâlneau primele două clasate), meciul avea importanță și prin prisma faptului că, în turul campionatului, HC Dunărea Brăila a reușit o victorie surprinzătoare în fața Bucureștiului. De această dată nu a mai fost însă așa. Trupa din București și-a luat revanșa după acea înfrângere surprinzătoare (singura din ultimele două sezoane!) și s-a impus la o diferență de 12 goluri în fața Dunării, scor final 33-21. În urma acestui succes, bucureștencele pregătite de antrenorul Aurelian Roșca au ajuns la 42 de puncte și au un avans de 11 „lungimi” în fața Dunării.
Acum, cu trofeul de campioană ca și adjudecat, trupa din București se poate concentra asupra mult mai dificilelor meciuri din Champions League în tentativa de a se califica din nou în Final Four-ul continental.

Programul etapei a XVII-a

HC Zalău – Corona Brașov
Măgura Cisnădie – HCM Râmnicu Vâlcea
Danubius Galați – CSM Roman
Unirea Slobozia – Universitatea Cluj
*SCM Craiova și CSM Bistrița vor sta în această rundă
**CSM Ploiești și Cetate Devatrans s-au retras din campionat, iar rezultatele le-au fost anulate

Clasamentul Ligii Naționale: CSM București – 42p; HC Dunărea Brăila – 31p; SCM Craiova – 26p; HC Zalău – 25p; CSM Roman – 21p; Corona Brașov – 19p; HCM Râmnicu Vâlcea – 19p; Universitatea Cluj – 15p; CSM Bistrița – 15p; Măgura Cisnădie – 11p; Danubius Galați – 8p și Unirea Slobozia – 5p.