Pompierii, la datorie


Acoperiș distrus de foc la Sinești
Pompierii militari ai ISU “General Magheru” au intervenit sâmbătă, la ora 22.07 pentru salvarea unei locuinţe în comuna Sineşti, proprietatea Mariei Z. Flăcările au cuprins acoperişul casei construit din lemn şi învelitoare din ţiglă. Până la stingerea acestora, au ars : structura din lemn a acoperişului, tocăria din lemn a acesteia, precum şi bunuri de uz gospodăresc aflate în interior. După aproximativ o oră de la sosirea pompierilor la locul intervenţiei, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage şi la alte bunuri aflate în apropiere. Cercetările preliminarii efectuate la faţa locului arată că incendiul s-ar fi declanşat în urma producerii unui scurtcircuit la instalaţia de alimentare cu energie electrică.

Gospodărie mistuită de flăcări la Stoilești
Vineri seara, pompierii militari ai ISU “General Magheru” al judeţului Vâlcea au intervenit ,la ora 18.30 pentru stingerea unui incendiu, izbucnit la o casa de locuit, proprietatea lui Tudor N., din comuna Stoileşti, sat Bulagei. Până la stingerea flăcărilor, au ars: acoperişul casei de locuit, construit din lemn cu învelitoare din ţiglă pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp, un pat, precum şi obiecte de uz casnic aflate în interior. În încercarea de a salva bunuri aflate în interiorul locuinţei, mama proprietarului pe nume Floarea N. în vârstă de 66 de ani a suferit arsuri pe aproximativ 70% din corp, motiv pentru care a primit îngrijiri medicale preliminarii din partea echipajului SMURD, după care a fost preluată de un echipaj al SAJ Vâlcea pentru a fi transportată de urgenţă la cea mai apropiată unitate medicală. După aproximativ o oră şi jumătate de la declanşare, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage şi la alte bunuri din apropiere. Cercetările preliminarii arată că incendiul s-ar fi declanşat după ce proprietarul lo­cuinţei ar fi folosit focul pentru verificarea etanşeităţii racordului de la o butelie de aragaz.

Mașină carbonizată în trafic
Sâmbătă noaptea, pompierii militari ai ISU “General Magheru” au fost solicitaţi în data de 25.04.2015, la ora 02.17, pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism, proprietatea lui Dumitru U. din comuna Zătreni, satul Văleni. În momentul producerii incendiului, autoturismul se afla în trafic. Până la stingerea acestuia, au ars materialele combustibile din interiorul autoturismului şi s-au degradat elementele de caroserie. La scurt timp de la sosirea pompierilor la locul intervenţiei, incendiul a fost stins. Cercetările preliminarii efectuate la faţa locului arată că flăcările s-ar fi declanşat în urma producerii unui scurtcircuit la instalaţia de alimentare cu energie electrică.