3 sfaturi pentru pregătirea terenului de semănat


În perioada optimă pentru pregătirea terenului se realizează o serie de activități specifice de curatarea terenului.. Astfel, dacă vrei să ai o cultură bogată și de calitate trebuie să urmezi întocmai ordinea desfășurării lor, dar și să ții cont de sfaturile noastre.

Decopertarea și curățarea terenului

Prima lucrarea de pregătire a terenului este reprezentată de procesul de defrișare. Defrișarea constă în smulgerea arborilor și arbuștilor, cu rădăcini, de pe terenul pe care urmează să se efectueze lucrări. Pentru arborii mai mari sunt necesare lucrări de tăiere înainte de a se executa operațiunea de smulgere.
Curățarea terenului este activitatea în care se îndepărtează crengile, cioatele, rădăcinile și pietrele aflate pe suprafața terenului.

Eliberarea terenului

După ce au fost îndepărtate straturile de la suprafață, urmează curățarea terenului în profunzime. Îndepărtarea stratului vegetal se realizează în două moduri: fie pământul rezultat se depozitează în apropierea terenului pentru a putea fi utilizat în îmbunătățirile funciare sau în lucrările de însămânțare, fie se încarcă și se evacuează de pe teren.
În zonele cu probleme în care terenul are gropi, șanțuri sau frământări se vor executa lucrări de nivelare. Acestea se realizează cu echipamente speciale, precum buldoexcavatoarele.

Scarificarea terenului

Scarificarea se realizează la o adâncime potrivită lucrărilor pe care vrei să le intreprinzi ulterior. Această activitate face referire cu preponderență la plantațiile pomicole, precum livada sau vița de vie, culturilor mari cum sunt cele de porumb sau grâu, dar și pentru înființarea unor sere sau solarii.
Indiferent de tipul de lucrare pe care vrei să-l faci pe terenul respectiv, fie că ne referim la construcția unei case sauu cultivarea unor plante, aceste lucrări sunt esențiale. Dacă nu le poți realiza singur apelează la servicii profesioniste, precum sunt servicii de tocare a crengilor.